Evenementen kalender New York

New York is een wereldstad waar altijd iets te doen is. Het is daarom altijd raadzaam dat op het moment dat je een stedentrip naar New York boekt altijd de actuele evenementenkalender te raadplegen. Een echte aanrader is hierbij om op vrijdag de New York times te kopen of online te lezen, zo blijf je op de hoogte van het lokale nieuws en activiteiten die worden georganiseerd. Om je toch enigszins voor te bereiden op alle indrukwekkende feesten en andere evenement in New York hebben we de belangrijkste zaken op een rijtje gezet.

Januari is natuurlijk de maand van het nieuwe jaar. Op 1 januari wordt de jaarwisseling groots gevierd op diverse locaties in New York. Vanaf de wolkenkrabbers en bruggen van New York heb je een schitterend uitzicht over de festiviteiten in de stad. Daarnaast organiseren de diverse discotheken uiteenlopende feesten waar eigenlijk wel voor ieder wat wils tussen zit. Maar ook na 1 januari blijft de jaarwisseling een belangrijke rol spelen in New York. In de maanden Januari of Februari valt jaarlijks het chinees nieuwjaar. Dit is een feest wat groots gevierd wordt onder de Chinese commune in New York. Dit gaat gepaard met optochten door Chinatown en met veel (knal) vuurwerk.

Februari

Maart

April

Mei

Juni

Juli

Augustus

September is een maand dit toch voor een groot deel wordt overschaduwd door een herdenking van de geschiedenis van New York. Op 11 september 2011 vlogen er twee vliegtuigen in het World Trade Center. Bij deze terroristische aanslag kwamen duizenden inwoners van New York om het leven. Rondom deze dag zijn er diverse zeer indrukwekkende herdenkingen in New York. Het meeste vindt plaats rond Ground Zero, de plek in Manhattan waar deze twee wolkenkrabbers stonden.

Oktober: Op 31 oktober wordt in New York Halloween gevierd. Halloween wordt in de Verenigde Staten veel grootser gevierd dan in Nederland en het is dan ook echt de moeite waard om een kijkje te nemen bij 1 van de optochten. Meer informatie over de Halloween parades in New York is hier te vinden.

November

December

 

Copyright © 2019 Last Minute New York