Als je in New York op zoek bent naar een topschool voor jezelf of iemand anders, neem dan de tijd om Fordham University te bezoeken. Dit is één van de grootste Jezuïetenscholen van het hele land en is vermaard voor de hoge kwaliteit van het onderwijs en het bij de school horende Alpha House is exclusief bestemd voor hun topstudenten.

Als je een rondleiding door de universiteit wilt maken moet je allereerst beslissen naar welke campus je wilt gaan. Vanwege de uitgestrektheid vallen er drie campussen onder Fordham. Eën daarvan ligt in Manhattan en heet Lincoln Center. Daar tref je de gebruikelijke bachelor colleges. Er is ook een campus in de stad voor de undergraduate (voorbereidende jaren) studies en op Rose Hill Campus kun je terecht voor economische en administratieve studies en vrije kunst.

Om je ervan te verzekeren dat je gemakkelijk kunt forensen heeft de universiteit haa eigen kaartjesautomaten. Die kun je vinden op 3rd Avenue, Fordham road. Je kunt met creditkaart of bankpas betalen, of contant. Zorg wel dat je uitvist wanneer die automaten dienst doen.

Eén van de interessantere plekken tijdens he bezoek aan de universiteit is de Walsh Library. Dit is eigenslijk slechts één van de drie bibliotheken die de uiniversiteit rijk is, maar je zult nooit het gevoel krijgen dat je iets mist. Alleen al in Walsh Library kun je kiezen uit meer dan 1 miljoen boeken en meer dan 380.000 daarvan zijn overheidsdocumenten. Die staan de studenten ter beschikking tijdens het schrijven van hun opstellen, proefschriften en dissertaties. Met toestemming van de bibliothecaris heb je dus toegang tot een paar van de beste boeken uit de geschiedenis.

De universiteitskerk, die in 1845 werd gebouwd, dient niet als geestelijke leidraad voor de Jezuïetenpriesters maar ook voor de studenten. Zelf als je niet gelovig bent of een ander geloof aanhangt is een bezoek aan deze kerk vanwege de architectuur zeer de moeite waard.

De beste tijd om de kerk te bezoeken is waarschijnlijk gedurende de christelijke feestdagen zoals de kerst- en paasdagen, omdat dan grote mensenmassa’s zich in en rond de kerk verzamelen.

Zo af en toe worden er in de kerk ook concerten en live voorstellingen gegeven, waar je gratis of voor een klein bedrag naar toe kunt.

Fordham heeft ook een reputatie vanwege de topkwaliteit sportfaciliteiten en als je een echte sportfanaat bent kun je je hart ophalen aan de sporten die op de goed onderhouden terreinen worden gespeeld. Zo zie je op het Murphy Field doorgaans rugby en honkbal. ’s Avonds wordt de verlichting aangestoken voor de avondtrainingen en komt de plek helemaal tot leven. Het Lormardi Center is de thuisbasis voor atletiek en veldlopen, zwemmen, turnen en tennis.

Als je je kwartier in de buurt van de universiteit hebt, moet je een keertje vroeg opstaan en je naar Edwards Parade begeven. Daar, in Rose Hill Campus, wordt het open joggingpad gevuld met studenten die hun overtollige calorieën eraf lopen terwijl ze de paden volgen.

Copyright © 2019 Last Minute New York