De Verenigde Staten (V.S.) zijn vijftig verschillende staten die op het continent Noord-Amerika liggen. In het Engels noemt men het de United States of America (USA). Een aantal van de staten zijn eilandjes in de Caribische Zee en de Pacifische Oceaan. De Verenigde Staten zijn het op twee na grootste land en tevens het op twee na meest bevolkte land ter wereld. Volgens het CIA factbook heeft de Verenigde Staten 313 miljoen inwoners.

Algemene informatie

In het noorden van de V.S. ligt Canada en in het zuiden grenst het aan Mexico en de Golf van Mexico. In het oosten wordt het land begrensd door de Atlantische Oceaan en in het westen door de Stille Oceaan. De grootste stad van de Verenigde Staten is New York en dit is tevens het economisch centrum. De hoofdstad en het politieke centrum is Washington. Er zijn een aantal gebieden in de Verenigde Staten die nogal afgelegen liggen. Amerikaans-Samoa, Guam, de Noordelijke Marianen en Wake Island en nog een aantal staten zijn eilanden in de Stille Oceaan. In de Caribische Zee liggen de Amerikaanse Maagdeneilanden, Navassa en Puerto Rico.

Natuur in de V.S.

De Verenigde Staten zijn groot en het klimaat is erg verschillend. Hierdoor is de natuur van dit land ook veelzijdig. Het midden van dit land bestaat voornamelijk uit woestijn of halfwoestijn. Aan de Oostkust van de USA vindt men juist een berglandschap die weelderig en begroeid is. Ook de westkust bestaat uit bergen, maar deze zijn veel steiler.

Bevolkingsaantal Verenigde Staten

De Verenigde Staten had in 1776 slechts drie miljoen inwoners. Het bevolkingsaantal Verenigde Staten is echter snel gegroeid en in 1915 telde het land al honderd miljoen inwoners. Dit werden er tweehonderd miljoen in 1968 en in 2010 woonden er 308.745.538 mensen in het land. De inwoners van de V.S. zijn van diverse afkomsten. De inwoners die van Europese oorsprong zijn, beslaan ongeveer 65% van de landbevolking. De latino’s beslaan 15,8% van de bevolking en 12,4% is Afrikaans-Amerikaans. Dan is er nog 0,6% die gedeeltelijk Afrikaans-Amerikaans is en 4,5% is Aziatisch. De inheemse bevolking beslaat 0,9%.

Armoede in de Verenigde Staten
De meeste mensen denken dat de United States of America erg rijk zijn, omdat het een wereldmacht is. Aan de ene kant is dit waar, maar aan de andere kant leven er ook veel mensen in armoede in de Verenigde Staten. Er zijn 37 miljoen inwoners afhankelijk van de voedselbank, wat neerkomt op één op de acht inwoners. In het westen is het dan ook het meest armoedige land. De mensen die werkeloos zijn worden niet geholpen met een uitkering en zij hebben in de meeste gevallen dus helemaal niets om van te leven.

Copyright © 2019 Last Minute New York