Christoffel Columbus

Iedereen kent wel het verhaal van de ontdekking van Amerika. Christoffel Columbus wilde per boot een westelijke route naar Indië vinden. Hij kwam echter op 12 oktober 1492 terecht op het continent Amerika. De mensen die hij er aantrof, noemde hij indianen. Columbus was er immers heilig van overtuigd dat hij Indië had gevonden.

Eerdere ontdekkingen

Toch was deze ontdekkingsreiziger niet de eerste persoon die Amerika ontdekte. De Vikingen hadden er namelijk al eerder voet aan wal gezet en buiten hen hadden natuurlijk de voorouders van de indianen het continent ook al ontdekt. Maar toch wordt de ontdekking van Columbus gezien als ‘de ontdekking’, omdat er pas uitgebreid contact tussen de verschillende continenten kwam na zijn ontdekking.

Amerigo Vespucci

Amerigo Vespucci was de eerste persoon die inzag dat het continent niet Azië was, maar een ander continent. Vespucci besloot enkele brieven te schrijven naar een wetenschapper. Deze wetenschapper stelde voor om het continent naar Amerigo Vespucci te noemen. Hoewel Columbus Amerika officieel ontdekte, is het continent dus nooit naar hem vernoemd. Het land Colombia en het District of Columbia zijn wel naar Christoffel Columbus vernoemd.

Copyright © 2019 Last Minute New York