De Grand Canyon is een kloof die zeer breed en zeer diep is. Hij ligt in het noorden van de staat Arizona. Door de jaren heen heeft het water van de Colorado deze kloof gevormd in het Amerikaanse landschap. De Grand Canyon heeft een lengte van ongeveer 435 kilometer. De breedte loopt uiteen van 15 tot 29 kilometer. Hoewel de Grand Canyon behoorlijk breed is, kun je de overkant vrijwel vanaf elk punt heel goed zien. Dit is mede te danken aan de luchtvochtigheid in het gebied. Deze is namelijk erg laag, extreem laag zelfs, wat zorgt voor geringe absorptie van het licht.

Toeristische attractie

Het rode gesteente waaruit de Grand Canyon bestaat, is het mooiste om te zien als de zon net is opgekomen of als de zon bijna onder gaat. Wil je een bezoek brengen aan de Grand Canyon dan is het dus een aanrader om rond deze tijden in de Grand Canyon te zijn.

North Rim

Vooral op de bekende uitzichtpunten langs de South Rim en de North Rim zijn vele toeristen te vinden. Toch zijn er ook genoeg rustige plekken te vinden op de Grand Canyon. Wanneer je de Grand Canyon vanaf de North Rim benaderd, sta je op de noordelijke rand van het gebied. Hier zijn enkele uitzichtpunten te vinden, zoals het Roosevelt Point, Cape Royal, Cape Final en Point Imperial. Maar je kunt ook diverse wandelingen – trails genaamd – maken als je dat wilt.

South Rim

Ga je via de zuidelijke rand de Grand Canyon bezichtigen dan ga je via de South Rim. Over het algemeen vinden mensen de uitzichten vanaf de South Rim mooier om te zien dat de uitzichten vanaf de South Rim. Daarnaast is de South Rim ook uit toeristisch oogpunt aantrekkelijker voor toeristen, omdat er meer verharde paden, restaurants en kampeerplaatsen aan deze zijde van de Grand Canyon zijn. Ook op de South Rim zijn enkele uitzichtpunten en wandelroutes te vinden.

Copyright © 2019 Last Minute New York