Witte huis

De zittende president van de Verenigde Staten werkt in het Witte Huis. Tegelijkertijd fungeert het Witte Huis als ambtswoning. Het Witte Huis staat in het centrum van de hoofdstad Washington D.C. en daar staat het al sinds 1800. Na een periode van acht jaar bouwen, was het Witte Huis eindelijk af.

Gegevens over het Witte Huis

In de westelijke vleugel van het Witte Huis zijn de werkvertrekken van de president evenals de werkvertrekken van de vicepresident. Ook de staf- en vergaderkamers zijn te vinden aan de westkant van het Witte Huis. In totaal heeft het Witte Huis meer dan vijf vierkante kilometer aan vloeroppervlakte. In totaal zijn er 132 kamers, waarvan 35 badkamer, één filmzaal, één zwembad en één tennisveld. Het Witte Huis heeft zes verdiepingen, waarvan twee zich ondergronds bevinden. Met één van de drie liften in het Witte Huis kom je bijna overal.

Het Witte Huis bezoeken

Het is mogelijk om het Witte Huis te bezoeken. Je zult echter contact op moeten nemen met de ambassade in Washington om een touraanvraag te plaatsen. Het Witte Huis is immers geen plaats waar iedereen zomaar in en uit kan lopen. Er zijn nogal wat regels en eisen aan het bezoeken van het Witte Huis, dus je doet er goed aan van te voren even de website van het Witte Huis te bezoeken op whitehouse.gov. Het zou immers zonde zijn als je een bezoek aan het Witte Huis aan je neus voorbij moet laten gaan.

Andere bezienswaardigheden in Washington

Naast het Witte Huis bezichtigen, is er nog veel meer te zien in Washington. Denk bijvoorbeeld maar aan het Pentagon en het Washington Monument. Het Pentagon is het hoofdkwartier van de Amerikaanse strijdkrachten. Velen zien dit gebouw als één van de meest efficiënt ontworpen kantoorgebouwen. In totaal is er bijna dertig kilometer aan gangen in het Pentagon, maar je kunt binnen zeven minuten lopen op elke plaats in het gebouw komen. Het Washington Monument is een monument dat gemaakt is van marmer, graniet en zandsteen. Het werd gebouwd voor de eerste president van Amerika: George Washington. Het Washington Monument is ruim 169 meter hoog.

Copyright © 2019 Last Minute New York