Hollywood

Hollywood is het centrum van de filmindustrie. In deze voorstad van Los Angeles is van alles te zien en nog veel meer te beleven. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan één van de historische theaters, loop over de wereldberoemde Hollywood Walk of Fame of ga naar de welbekende witte Hollywood letters.

Hollywood letters

Iedereen kent wel de grote witte Hollywood letters, beter bekend als de Hollywood Sign. Deze letters staan al sinds 1932 waar ze nu staan. Alle negen de letters zijn vijftien meter hoog. De letters zijn tussentijds wel enkele malen opgeknapt en gerepareerd. In 2010 kwam er een vastgoedproject dat de letters bedreigde. Door dit project zouden de letters niet meer goed te lezen zijn. De vastgoedmakelaar heeft het hele project toen verkocht voor 12,5 miljoen dollar (bijna 9,5 miljoen euro). Enkele bekende sterren uit Hollywood betaalden mee om de letters te redden, namelijk Steven Spielberg, Tom Hanks en Hugh Hefner.

Hollywood Walk of Fame

De Hollywood Walk of Fame is het trottoir van Hollywood Boulevard naar Vine Street dat bezaaid is met grote, kleurige tegels. Al deze tegels hebben de vorm van een ster met daarin de naam een beroemde film-, televisie-, radio-, muziek-, of theaterster. Als je in Los Angeles bent, kun je eigenlijk niet om deze Walk of Fame heen. Enkele momenteel bekende sterren die een eigen ster hebben gekregen op de Walk of Fame zijn Drew Barrymore, Sandra Bullock, Tom Cruise, John Lennon, Ricky Martin en Kiefer Sutherland. Maar ook sterren als Marilyn Monroe, Barbra Streisand, Meryl Streep, Elizabeth Taylor en The Beatles hebben een eigen ster op de Walk of Fame.

Universal Studios Hollywood

De Universal Studios is een pretpark, met daarin ook een filmstudio. Onder andere Desperate Housewives wordt opgenomen in deze studios. Voor een toegangskaartje betaal je als volwassene $74,00 wat overeen komt met ongeveer €50,00. Ben je kleiner dan 1,20 meter dan kom je “al” binnen voor $66,00 wat omgerekend iets minder dan €45,00 is. Kinderen onder de twee jaar mogen gratis naar binnen in dit pretpark. Bijna alle attracties hier zijn gerelateerd aan films en televisie.

Op 1 juni 2008 woedde er een hevige brand in de Universal Studios Hollywood. Dit zorgde ervoor dat diverse attracties verbrandden en dat veertig- tot vijftigduizend digitale films en video’s werden vernietigd.

Copyright © 2019 Last Minute New York