Niagara falls

De Niagara watervallen zijn de grootste en meest bekende watervallen van de wereld. Ze bestaan uit drie delen, namelijk de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. De Niagara watervallen liggen op de plaats waar de Amerikaanse grens en de Canadese grens elkaar kruisen.

Uiterlijk van de Niagara watervallen

Het verval van de watervallen is slechts zestig meter in totaal, maar doordat ze gigantisch breed zijn en doordat er enorm veel water tegelijkertijd stroomt, zijn deze watervallen toch echt een waar spektakel te noemen. Dat het water enorm snel stroomt, valt wel te zien wanneer je aan de voet van de val kijkt. Daar zijn namelijk sleuven van vele meters diep ontstaan door het continu vallende water. Wil je zelf de schoonheid van de Niagara watervallen ervaren dan kun je meevaren met de boot die zeer dicht langs de watervallen vaart.

De Horseshoe Falls

De Horseshoe Falls staan ook wel bekend als de Canadian Falls. Deze zijn 671 meter breed. Sta je in het midden van de Horseshoe Falls dan is het water daar drie meter diep. Het water passeert de rand van de waterval met meer dan dertig kilometer per uur over een hoogte van 53 meter.

De American Falls

De American Falls is de grootste van de twee Niagara watervallen die volledig in de Verenigde Staten liggen. Toch zijn deze kleiner dan de Horseshoe Falls. De top van de American Falls is 253 meter breed. De waterval is 21 meter hoog. De diepte is overigens slechts zestig centimeter aan de top van de American Falls.

De Bridal Veil Falls

Net als de American Falls ligt deze waterval geheel in Amerika. De top van de Bridal Veil Falls meet slechts zeventien meter. Het verval is groter, namelijk 24 meter. Het totale verval bij deze waterval is 55 meter. De Bridal Veil Falls is overigens voorzien van een eilandje, Luna Island. Een voetbrug boven de waterval verbindt Goat Island met Luna Island.

Copyright © 2019 Last Minute New York