Route 66 was een historische autoweg in Amerika. Deze ging van start in Chicago en eindigde in Santa Monica. In totaal is de Route 66 bijna vierduizend kilometer lang. Leg je de Route 66 af dan kom je door verschillende staten, namelijk Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië. In 1985 werd deze route officieel opgeheven, maar veel toeristen volgen alsnog het originele traject van deze route.

Route 66 als onderdeel van de cultuur

In de Amerikaanse cultuur van de twintigste eeuw vervulde Route 66 een belangrijke rol. Na de Tweede Wereldoorlog is de Route 66 bereden door veel autobezitters om van de ene kant van Amerika naar de andere kant van Amerika te reizen. De gehele 3943 kilometer die deze autoweg lang is, staat dan ook symbool voor de rol die de auto had in Amerika tussen de jaren dertig en de jaren zeventig van de afgelopen eeuw.

Route 66 rijden

Nog steeds zijn er toeristen die de Route 66 volgen. Hoewel deze route op veel plaatsen onderbroken is, is het wel degelijk mogelijk deze legendarische route te bereizen. Langs de route zijn de oude motels wat opgeknapt zodat je een plek hebt waar je kunt overnachten. De tocht is indrukwekkend en vol afwisseling. Je reist namelijk van de woestijn naar de besneeuwde bergen door een schitterende natuur. De tocht kan echter behoorlijk zwaar zijn. Onderweg kun je namelijk te maken krijgen met enorme kou, extreme hitte, flinke windvlagen en hevige regenbuien. Deze bijna vierduizend kilometer lange trip is een trip voor echte doorzetters en biedt je een belevenis die je de rest van je leven bij blijft.

Copyright © 2019 Last Minute New York